PROPIETATS DELS GLÚCIDS.

Els alumnes de 1er de batlliretat de Biologia, han realitzat una pràctica per estudiar algunes de les propietats dels glúcids, més coneguts com sucres o hidrats de carboni. Es tracta d’un grup de biomolècules molt importants per qualsevol organisme viu ja que compleixen funcions molt importants, com ser la principal font energètica del nostre cos.

Entre altres propietats han pogut confirmar la capacitat redox d’alguns dels glúcids mitjançant una reacció colorimètrica amb el reactiu de Fehling. SI la molècula posseeix la capacitat redox, una dissolució d’aquesta molècula al entrar en contacte amb el reactiu produeix una reacció que provoca un canvi de color en la dissolució (del color blau del reactiu al color vermell de l’òxid de coure produït a la reacció).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.